Go to Top

Craptic

Plastic is hot en het is te geweldig spul om het afval te laten worden. Craptic maakt het daarom makkelijker en leuker om meer te doen met verpakkingen dan het in gescheiden bakken proppen. Met het juiste gereedschap en wat simpele informatie kan iedereen thuis – of waar dan ook – zijn plastic afval omzetten in meer bruikbaar en waardevol materiaal, voor eigen gebruik, of voor serieuze, maatschappelijke toepassingen.
Met CrapStix heeft Craptic een concept ontwikkeld waarmee veelvoorkomend plastic simpel hergebruikt kan worden als constructiemateriaal, met weinig ‘downcycling’. Dit levert zowel consument, producent als maatschappij concrete voordelen op, ver voorbij een ‘goed gevoel’.
Gebruikt plastic is zo allang niet meer het terrein van boomknuffelaars en techneuten, maar de grondstof van de toekomst. Met slimme techniek wil Craptic zoveel mogelijk mensen laten profiteren van dit gegeven, en tegelijkertijd bouwen aan een betere wereld.

Waste is just unused material: so cut the crap & create.

Dit bedrijf is gecategoriseerd onder: Anders, Kenniscentrum/onderzoeksbureau, Producerend bedrijf, Zelfspecificerend bedrijf

Website: http://www.craptic.com | Contactpersoon: Lennaert Kiemeneij | Email: lennaert@craptic.com

Vacature
Type vacature(s): Stage, Afstudeerstage
Periode: Vanaf 1/9/2017, in samenspraak.
Wij zoeken een enthousiaste stagiair met kennis van materialen (plastic, maar ook andere materialen), techniek én inzicht in gebruikservaring van niet-technici. Iemand die zelf kan prototypen, zowel gericht op kostenefficiënte productie als simpel gebruik.

Bij Craptic onderscheiden we proces (‘reshaping’ van plastic), eindproduct (constructiemateriaal) en processing tools (voor consument en professional).
Met ons zul je werken aan het verbeteren van het proces en de tools, met voornamelijk als doel om het voor consumenten makkelijk en leuk te maken om mee te doen in een constructieve, positieve keten. Van jou wordt gevraagd om creatief mee te denken en te ontwerpen om drempels weg te nemen, bv in de vorm van een handig en mooie tool voor thuis. Je moet makkelijk kunnen schakelen tussen techniek, gebruik en beoogd eindresultaat, waarbij ‘eenvoud’ altijd vooraan staat.

Met je werkzaamheden draag je bij aan een oplossing voor het wereldwijde probleem rond plastic afval en doe je veel praktische kennis op op dit terrein. Craptic werkt op dit terrein samen met diverse organisaties in NL en rond Amsterdam.

, , , ,

Geef een reactie